Svar på Amandas fråga! / 09 september, 2008
Såg Amandas fråga i den lilla rutan till höger nyss. Så jag kan svara på den här. Eftersom jag tror fler kanske undrar det.
Vad äter man till frukost i Kina?Ja... JAG äter nån sopp-gröt-grejs gjord på typ ris och vatten, ibland är det pumpa i, ibland nån sorts ärtor eller nått och ibland är det något typ coscos liknande i det... Väldigt svårt att förklara. Till det brukar jag också få nått mer. Ibland rester från middagen dagen innan. Eller nått bröd. Och jag dricker även mjölk till det också. (Alltid varm av någon underlig anledning...)
Men jag tror det är mer typiskt att äta 包子 (baozi) som är en typ av ångat bröd med fyllning. Fyllningen är olika. Ibland är det kött och grönsaker i. Ibland bara grönsaker. Och ibland nått söttklet.
Det är också många som äter 油条 (men jaja. youtiao) som är friterat bröd.
Och 馒头 (mantou) som är ångkokt bröd utan fyllning.
(googla på namnen så kommer det upp en massa olika bilder på det!)
Det är sånt man kan köpa på gatan på morgonen, många äter inte frukost hemma. Utan dom köper sin frukost på nån restaurang eller i ett gatukök och äter det där eller påväg till jobbet/skolan. Jag går förbi flera sånna påväg till skolan.
Vet inte om det är så vanligt i Beijing, men jag tror att i Söndra Kina äter man friedrice till frukost. (Inte alls säker på det dock!) Alltså ris från dagen innan, och så steker man det med lite grönsaker, ev. ägg och kött och soja och lite annat..
/Bananen
14:21
>>>